Make your own free website on Tripod.com

Suomalais-Japanilainen Yhdistys ry

Kansainvälinen Kristillinen Nuorisojärjestö (ICYE)

Yli puolet ICYE:n ohjelmiin osallistujista on jo koulunsa päättäneitä nuoria 18-30 vuotiaita aikuisia. Nämä nuoret sijoittuvat kohdemaissa erilaisiin vapaaehtoistyöpaikkoihin.

ICYE-vapaaehtoisia on vuosittain töissä mm. erilaisissa kansalaisjärjestöissä, lastenkodeissa, vammaisten yhteisöissä,kehitysyhteistyöprojekteissa, kouluissa ja sairaaloissa. Työmahdollisuudet vaihtelevat kohdemaan, lähtijän oman taustan ja kielitaidon mukaan. Työ on palkatonta. Majoitus on tavallisimmin isäntäperheissä.

Vapaaehtoistyöntekijöistä vastaavat kunkin maan ICYE-komitea ja sen paikalliset vastuuhenkilöt. Ohjelmaan kuuluvat orientaatioleiri vuoden alussa sekä kaksi muuta leiriä. Matkustuskuukausi päättää vuoden ohjelman.

Vapaehtoistyövuosi alkaa heinäkuussa ja päättyy seuravan vuoden heinäkuussa. Intiassa, sekä tarpeen mukaan muutamissa muissakin kohdemaissa on myös kuuden kuukauden ohjelma

Suomeen on tänä vuonna elokuussa tulossa 24-vuotias japanilainen mies vuodeksi. Nyt ICYE kysyy löytyykö hänelle perhemajoitusta? Alla on Maria Riikosen lähettämät tiedot:

"Etsimme siis isäntäperhettä japanilaiselle vaihto-oppilaallemme. Asia on aika kiireellinen, vaihtarit saapuvat Suomeen jo elokuun lopulla. Isäntäperhettä kaivataan pääasiassa koko vuodeksi, mutta voimme neuvotella myös lyhyemmistä, 3-6 kk sijoituksista.

Minoru Kawamata on siis 24-vuotias nuorimies Tokion läheltä Hachiogista. Hän on opiskellut sosiaalipolitiikkaa, ja valmistui tänä keväänä. Harrastuksinaan hän mainitsee kaikenlaisen urheilun, etenkin hiihdon. Suomessa hän haluaisi työskennellä lasten parissa, ja on muutenkin kiinnostunut pohjoismaalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta. Minoru puhuu myös hieman englantia. Hän kuvaa itseään iloiseksi ja sopeutuvaiseksi tyypiksi. Hakulomakkeensa perusteella Minoru vaikuttaa fiksulta ja energiseltä tyypiltä, Japanin sisarjärjestöltämme hänestä saamamme kommentit ovat myös olleet erittäin positiivisia.

Kaikki järjestömme vaihtarit tekevät palkatonta vapaaehtoistyötä, useimmiten juuri sosiaalialalla. Periaatteenamme on ollut ensin löytää sopiva isäntäperhe, työpaikka järjestyy yleensä sitten vaivattomasti lähistöltä. Mahdollisesti kiinnostuneilta perheiltä toivomme pikaisi yhteydenottoja, yhteystietomme ohessa. Toimistomme on auki arkisin 9-17 ja annan mielelläni lisätietoja."

MARIA RIIKONEN
Puh: 09-774 11 01

Sähköposti: icyefin@kaapeli.fi
ICYE:n SUOMALAINEN KOTISIVU:

 

Paluu Sisältösivulle